x
Kerem Alikaşifoğlu
Food Engineer

Sürdürülebilirlik 101: Geleceğimizi Şekillendirelim

discover.details.date
10/31/2023
09:00
Trainer
Kerem Alikaşifoğlu
discover.details.trainings.sessions
1. discover.details.trainings.session
10/31/2023
09:00 - 16:30
discover.details.goal
Sürdürülebilirlik, doğal kaynakları koruma, çevreyi koruma, sosyal adaleti sağlama ve ekonomik büyümeyi dengeleme gibi birçok amacı taşır. Sürdürülebilirliğin önemini anlatacak bu eğitimimiz ile sürdürülebilirliğin ne olduğunu, nasıl uygulanacağını ve bunun sizin için neden önemli olduğunu keşfedeceksiniz. Hedefimiz, gelecek nesiller için daha iyi bir dünya yaratmada sizleri bilgilendirmek ve etkileşimli bir öğrenme deneyimi sunmaktır. Eğer siz de geleceği şekillendiren bir role sahip olmak, sürdürülebilirlik konusunda bilinçlenmek ve harekete geçmek istiyorsanız, bu eğitim tam size göre! Kayıt olun ve sürdürülebilirlik yolculuğuna adım atın. Birlikte güçlü bir etki yaratalım.
discover.details.topics
✅ Sürdürülebilirlik nedir? Bugünün ihtiyaçlarını karşılarken gelecek nesillerin ihtiyaçlarını da unutmama. ✅ Sürdürülebilirliğin 3 Boyutu: Ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilirlik. ✅ BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları: Toplumun geleceğine şekil veren hedefler. ✅ Kurumsal Sürdürülebilirlik: İş dünyasında lider olmak için sorumluluk alma. ✅ Çevresel Sosyal Yönetişim Kavramı: Toplumsal etkileri yönetme ve değişimi tetikleme. ✅ Sürdürülebilirlik Raporlaması: İlerlemeyi takip etme ve başarıları paylaşma.
discover.details.forWhom
Sürdürülebilirlik Takımı Üyeleri: Sürdürülebilirlik stratejilerini belirleyen ve uygulayan kişiler. Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Departmanı Yetkilileri: KSS politikalarını yöneten ve kurumun sürdürülebilirlik hedeflerini takip eden ekip üyeleri. Çevre ve Enerji Yönetimi Uzmanları: Çevresel etkileri izleyen, enerji verimliliği projeleri geliştiren ve çevresel sürdürülebilirliği sağlayan uzmanlar. İnsan Kaynakları Yetkilileri: Sürdürülebilirlikle ilgili eğitim, farkındalık ve çalışanların katılımı konularında yönetimi destekleyen kişiler. İletişim ve Pazarlama Uzmanları: Sürdürülebilirlik çabalarını paydaşlara ve halka aktaran, toplumla iletişim kuran kişiler. Tedarik Zinciri Yöneticileri: Tedarik zincirinin sürdürülebilirliği, tedarikçi ilişkileri ve malzeme kaynaklarının izlenmesi konularında çalışan kişiler. Çalışanlar: Şirketin sürdürülebilirlik vizyonuna katkıda bulunmak isteyen, farkındalık kazanmak isteyen tüm çalışanlar.
discover.details.certificate
• Eğitime tam olarak katılanlara, eğitimden sonra Suswise tarafından “Katılım Sertifikası” verilecektir. Sertifikadan ek bir ücret talep edilmeyecektir. • Bu eğitim aynı zamanda Suswise & Yeditepe Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen "Gıda, Ambalaj ve Perakende Sektörü Kalite Yöneticiliği Sertifika Programı" ,"Market & Tedarikçi Denetimlerine Hazırlık Sertifika Programı", "Market & Tedarikçi Denetimi Denetçi Yetiştirme Sertifika Programı" içinde yer alan eğitimlerden biridir. İlgili sertifika programı içindeki eğitimler tamamlandığında ayrıca üniversite onaylı sertifika verilecektir.
Existing Standards
ISO 14001-2015, ISO 50001:2018, ISO 26000, ISO 20400, GRI, CDP, UNSDG
Tags
sürdürülebilirlik, YeşilDünya, YeşilGelecek, SürdürülebilirYaşam, SosyalSorumluluk, HerkesİçinSürdürülebilirlik